Waarom een ZZP KOK?

Als een restaurant nog niet eerder met een zzp-kok heeft gewerkt, kan de perceptie zijn dat dit afstandelijk voelt en minder betrokken dan een personeelslid in loondienst.

Graag geef ik inzicht in mijn werkwijze, zodat er duidelijkheid komt waarom het werken met een zzp-kok u juist voordelen geeft.


Allereerst: in de keuken ben ik op mijn best, ik ben zelfstandig en ervaren, waardoor ik geen lange inwerkperiode nodig heb. Een frisse blik van buitenaf werkt vaak effectief, dan iemand die al jaren in de dagelijkse gang van zaken zit. 

U laat mij weten wat het doel van de opdracht is en ik ga direct voor u aan de slag. 

Ik begrijp hoe het is om zowel ondernemer als personeelslid te zijn, wat er nodig is en wat effectiviteit is. 

Daarnaast ben ik een ster in hoe je kosten kan besparen en het tegengaan van voedselverspilling. 

Ik heb een groot netwerk met leveranciers, dus ook daar kan ik eventueel in adviseren. Ik heb een snelle helicopterview en kan vaak direct zien wat er goed en minder goed in uw keuken gaat, hoe dingen effectiever kunnen en waar er eventueel u nog praktisch veranderingen kan doorvoeren. 

Ik ben een absolute teamplayer, kan collega’s goed en positief motiveren en ik hou van een grapje.


Daarbij kan ik vooral lekker en smaakvol koken, voedsel is voor mij liefde door de maag. Maar ook de presentatie ervan vind ik belangrijk.

Kortom: ik kan u helpen om alles in uw keuken effectiever te laten lopen, zodat uw restaurant soepel verloopt en uw gasten de beste ervaring krijgen.


Praktische zaken:
Mijn eigen kokskleding en messenset neem ik mee.
Ik ben in bezit van een hygiënediploma.
Met een zzp-kok samenwerken scheelt een hoop administratiewerk:

Ik werk via een overeenkomst die we tijdens de start van onze samenwerking opstellen en stuur enkel een factuur met een betalingstermijn. U betaald geen ziektekosten en geen vakantie-uren.